Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
ИндексИндекс  PortalPortal  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Структура на аромата

Go down 
АвторСъобщение
Аджи-89
Гост



ПисанеЗаглавие: Структура на аромата   Съб 20 Дек 2014, 00:55

Ароматна структура.

Всеки аромат е вид физическо явление - бавен и постепен преход на вещества от твърдо или течно състояние към парообразно такова. Парфюмите са смес от много вещества с различна степен на летливост. Най-летливите се изпаряват първи и дават на парфюма първоначалната или главната му нота (миризма) - първото ниво на ароматната структура.

Главни нотки.

Тя дава първото, спонтанно впечатление от парфюмерийния продукт. Тези миризми се запазват за няколко минути и като че ли ни подготвят за основния (сърдечния, средния) аромат - второто ниво на ароматната структура. Към тази група се отнасят етеричните масла на бергамота, лавандулата, портокала, лимона, а също на розовото дърво, тамяна, кориандъра, естрагона и розмарина.

Средни (сърдечни) нотки.

След това, в продължение на няколко часа, се изпаряват средно летливите с примеси на труднолетливите. Тези миризми образуват ядрото на аромата и по тях се определя типа на парфюма. Наричат се сърдечни нотки. Представени са от миризмите на розовата есенция, жасмина, померана, някои алдехиди и др.п.

Основни (базови) нотки.

Крайната нотка, която се усеща в завършващия етап на изпарение на парфюма, осигурява силата и устойчивостта на аромата. Завършващите нотки се създават от фиксаторите, които се състоят от тежки продукти. Като фиксатори могат да служат вещества от растителен произход - дъбов мъх, сандал, ветивер, или от животински произход - цибет, мускус, амбра, боброва струя, или синтетични продукти - ванилин, изкуствен мускус, кумарин, салицилати и др.п.

Ароматна композиция или симфония.

Миризмите от животински произход са в състояние да облагородяват и окръглят миризмата, като придават на парфюмите изтънченост и темперамент. Те са ценни и заради това, че установяват хармония между ароматите и кожата на човека, който ги използва. Еднородност, тънкост, окръгленост, равновесие на всичките три ноти трябва в крайна сметка да създадат впечатление за единство и завършеност на структурата на аромата. Благоуханието на добрите парфюми не Ви се "нахвърля" внезапно, а се развива постепенно, разгръща се, задържа се, не отслабва, колкото е възможно по-дълго време и така създава парфюмерийната композиция или симфония.
Върнете се в началото Go down
tiende




ПисанеЗаглавие: Re: Структура на аромата   Чет 05 Фев 2015, 01:23

Много често в структурата на аромата на един и същ парфюм, от една и съща марка, с едни и същи нотки, е възможно да се забележи различие. То се явява от това, че едни и същи продукти се проектират за различни пазари - европейски, азиатски, американски. И всички тези пазари имат различни предпочитания към съставките и тяхната интензивност в завършеното изделие. Като европейци, е желателно да се придържаме към парфюмите, проектирани за европейци.
Върнете се в началото Go down
 
Структура на аромата
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Качествена парфюмерия и козметика :: Парфюми и парфюмерия-
Идете на:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Връзки | Report an abuse | Have a free blog with Sosblogs