Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
ИндексИндекс  PortalPortal  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Оцет

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Olga_Ognyan.0jkfva
Гост



ПисанеЗаглавие: Оцет   Сря 19 Фев 2014, 20:00

Оцет (в гръцки език ucozus) е хранителен продукт (широко разпространена подправка) със значително съдържание на оцетна киселина, получаван традиционно в резултат на микробиологичен синтез с помощта на оцетно-киселите бактерии от хранителна, спирто-съдържаща суровина (вино, ябълки и др.)
Оцетът е от най-древните хранителни продукти, който по древност съперничи на виното. Представлява безцветна или оцветена течност с рязко кисел вкус и специфична миризма. Има два основни вида - натурален и синтетичен. Най-рано се споменава в древен Вавилон и се датира от 5000 г. пр. н. е. Древните вавилонци го произвеждали от финикови палми, заедно с финиковото вино.
В древността оцет са използвали не само като подправка в храненето, но също и като дезинфектиращо (антисептично) средство в бита, а също и за хигиенни и медицински цели. Споменава се често и в Библията, като най-рано това става в в Стария завет - ч. 6:3.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Olga_ceno.786va
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Оцет   Съб 01 Мар 2014, 13:28

Използването на оцет се споменава в Суна, където Пророка Мохамед го е наричал „Прекрасна подправка“. Споменаване на подправката в писмени източници от Китай е в периода на династията Джоу (1122 преди н.е. — 247 преди н.е.), а в Японии — при управлението на император Одзина (399—404 от н. е.).
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Olga_Ognyan.6754ko9va
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Оцет   Чет 13 Мар 2014, 13:32

Фактът, че оцетните бактерии произвеждат оцет от спирта, е доказан през 1864 година от Луи Пастьор.
Върнете се в началото Go down
Olga_Dene.8796va
Гост



ПисанеЗаглавие: Оцетомер - прибор за мерене силата на оцета или на оцетната киселина.   Нед 30 Мар 2014, 16:53

Преди време, силата на оцета се е определяла с помощта на оцетомер, по метода на потапяне. Но в днешно време това се прави с по-съвременни и по съвършени методи. Понятието оцетометр се формира от латинското acetum - оцет, и грецкото metron - меря) — и представлява измервателен прибор (потопяем) за определяне силата на оцетната киселина.

Този прибор е изобретен от Ото и е бил в употртакова в края на 19-ти и началото на 20-ти век - чрез него се определя съдържанието на свободна оцетна киселина в оцета. Състои се от измерителен съд - стъклена тръбичка с дължина 30 см и 15 мм широка. Върху прибора са нанесени различни деления, които служат за измерването.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Оцет   

Върнете се в началото Go down
 
Оцет
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Отглеждане на скъпи подправки.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Връзки | Report an abuse | Sosblogs