Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  PortalPortal  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Отглеждане на стайни растения за дома и за офиса.

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Отглеждане на стайни растения за дома и за офиса.   Сря 19 Юни 2013, 11:25

Може да се счита за научно доказано, че съзерцаването на красиви гледки оказва благоприятно влияние върху психиката на човека. А най-достъпния начин да се заобиколим с красоти е като се отдадем на отглеждането на различни декоративни стайни растения за дома и офиса, а ако това може да ни осигури и допълнителни доходи, още по-добре.
Отглеждането на стайни растения е увлекателно занимание, което е в състояние да създаде уют във всяко помещение и е особено подходящо за жени. А след време, като наберете известен опит, може да обмислите възможността Вашето хоби да се превърне и в източник на допълнителни доходи - декоративните растения се харесват и на други хора, но не всеки има време и познания да ги отглежда.

Днес стайни растения може да си закупите в специализираните цветарски магазини или флорните секции на големите търговски вериги. Но не винаги това е евтино начинание, а по-екзотичните екземпляри са си направо скъпи. Но от друга страна, същите тези цветя човек може да отглежда в надомни условия, буквално за стотинки.

Но за това са нужни определени познания за стайното растениевъдство. Главното условие за постигане на успех в това начинание е желанието, останалото е въпрос на четене и практика. Станете член на този сайт, посещавайте го редовно, отделете 2 - 3 кв. м. свободна жилищна площ в къщи и резултатите няма да закъснеят.

Като наберете първоначален опит в отглеждането на стайни растения и си съставите определена колекция от интересни екземпляри, може постепенно да пристъпите към тяхната продажба, както на индивидуални потребители и любители на декоративното цветовъдство, така и на собствениците на бизнес помещения, офиси, магазини, заведения, банки и др. п.
В зависимост от конкретната ситуация във Вашия град, Вие може да се насочите към единия, към другия или и към двата начина за реализация на Вашата декоративна продукция. Добре би било не просто да предлагате декоративни стайни растения за продажба, а цялостно решение по озеленяване на съответното помещение. При правилен подход към тази работа, Вашите услуги могат да придобият голяма популарност.
Но даже и в малък град да живеете или на село, там също живеят хора, които искат да осигурят уют и красота в своя дом, а една немалка част от тях осигуряват редовно земеделска продукция на пазарите в по-големите селища. Вие може да се договорите с тях, едновременно да продават и Вашата растителна продукция или направо може да обмислите възможностите да наемете собствен щанд, специализиран в продажбата на отглежданите от Вас декоративни стайни растения.
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Доход от декоративни растения, отглеждани надомно   Съб 03 Авг 2013, 21:56

Ако сте заинтерисовани от отглеждане на декоративни растения, като начин за изкарване на допълнителни доходи, но нямате достатъчно опит в грижите за тях, заемете с надомно отглеждане на кактуси, даже ако нямате градина или двор. Те имат цяла поредица от предимства, спрямо дреги декоративни култури. Ето някои от тях.
Кактусите са невзискателни по отношение на грижите за тях. Тази особеност по достойнство ще оцените както Вие, така и бъдещите Ви клиенти. Далеч не всеки разполага с време за редовни грижи към стайни растения, или поне за навременното им поливане. В това отношение кактуса изисква минимално внимание.

Кактусите заемат малко площ за отглеждането си и за разлика от преобладаващата част от останалите декоративни растения, не изискват големи саксии или сандъчета. Среден по размер кактус с лекота може да се отглежда в съд с диаметър 20 см, а миниатюрните екземпляри от това растение се задоволяват даже със съвсем малки кофички.

Кактусът леко и лесно с вписва в интериора на всяко жилищно или офисно помещение, което го прави универсален продукт за доход, защото може да го предлагате за закупуване както в частни домове, така и за помещения на фирми, банки, магазини, агелиета за услуги, МОЛ-ове и др.

И то какво излезе, че да се занимава с отглеждане на декоративни растения може почти всеки, който има поне малко желание да го прави. Струва си да опитате. По време на криза всеки има нужда от допълнителни доходи, а отглеждането на стайни растения, като надомна работа, е един от начините да си ги осигурите, стига да Ви се работи
Върнете се в началото Go down
1-lamb00
ГостПисанеЗаглавие: Стайни растения за дома и за бизнес   Чет 03 Окт 2013, 16:24

Ако сте решили да се сдобиете със стайни растения за своя дом и след като наберете опит в тяхното отглеждане, да превърнете заниманието си в бизнес, определено ще възникнат много въпроси пред Вас:
- Кой е правилният избор?
- Къде и как да ги поставите?
- Как да се грижите за домашните цветя?
- Какъв инвентар ще Ви е нужен?
- Кога е удобния момент за пресаждане?
- С какво да торите?
- Как да поливате правилно?
- Как де се борите с вредителите?
- Какви са видовете стайни растения?
и т.н. и т.н. Но преди всичко е нужно да имате желание, а ако вече четете тези стании и препоръки, най-вероятно такова у Вас има. Второто изискване е времето - даже и най-непретенциозното растение изисква определено време и внимание за определени грижи.

Трето - това е умениетои търпението да полагате нужните грижи по календара за отглеждане на стайни растения, като винаги трябва да помните, че има такива цветя и растения, които са по силите за отглеждане само на опитни цветовъди и растениевъди. Т.е. започнете с по-лесните за отглеждане растения и едва когато наберете известен опит и информация, опитайте и с по-трудните.

Не на последно място трябва да предвидите и нужните пари за заниманието си защото, особено ако сте начинаещи, винаги ще се намери какво още да купувате, докато се съоръжите подобаващо. Този сайт може да Ви помогне да осъществите намеренията си да станете специалист по отглеждане на стайни растения и от това да направите свой бизнес по озеленяване на жилища и офиси. Така с наша помощ и с Вашата отдаденост на идеята може да превърнете всеки дом или офис в уютно и комфорно място за обитаване.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb8-89
ГостПисанеЗаглавие: Грешки при отглеждане на стайни растения   Вто 08 Окт 2013, 19:33

В много жилища и домове има не съвсем подходящи условия и микроклимат за отглеждане на стайни растения, поради което те започват да боледуват. Случва се даже най-устойчивите растения да заболяват.

Това най-често се дължи на петнадесет основни грешки в отглеждането на растения. В следващите публикации ще ги разгледаме една по една и какви мерки трябва да се вземат, за да се излекува Вашия зелен приятел.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
srlamb87
ГостПисанеЗаглавие: Защо жълтеят горните листа при стайни растения?   Пон 14 Окт 2013, 20:57

Ако отглеждате стайни растения в къщи, може би сте забелязали или Ви се е случвало горните листа на някои от растенията да пожълтяват, като при това запазват своята твърдост. Такива неща се случват с растенията, ако ги поливате с твърда вода. Затова решението на проблема са мерките за омекотяване на поливната вода.

Вода може да омекотите, ако я оставите да престои 24 часа или ако я кипнете. Но при преваряването от водата се отделя всичкия кислород, в резултат на което почвата в саксиите се втвърдява. Доста по-добри резултати дава омегчаването на водата с торф - в съда с вода закачат торбичка от коноп (от плат за чували), напълнена с наситнен торф. Нормата е 20 гр. торф на 1 литър вода. Престоява така 12 - 15 часа.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
kar1lamb
ГостПисанеЗаглавие: Ако листата на стайно растение губят блясък   Съб 19 Окт 2013, 17:06

Отглеждането на стайни растения е свързано с възникването на различни проблеми, като загуба на блясък на листата. Това се случва с растенията, ако са изложени на твърде силна светлина или са поразени от кърлежи. В първия случай преместете саксията на по-засенчено място, а във втория случай обтрийте листата с вода, в която сте разтворили счукани скилидки чесън за обеззаразяване.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
la7stmb8
ГостПисанеЗаглавие: Грижи за стайни растения   Сря 23 Окт 2013, 13:05

Стайните растения са най-добрата украса за дома и за офиса. Те са общо достъпни, не струват пари, а от голямото им разнообразие може да се избират такива, които най-много подхождат на обстановката и интериора на конкретното помещение. Но всички стайни растения в дома и офиса изискват грижи - редовни и специфични.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sr.la74m
ГостПисанеЗаглавие: Доход от стайни растения е възможен при определени условия.   Нед 27 Окт 2013, 11:53

Знание, опит и време са необходими за грижи за стайните растения, които не се намират у всеки кандидат да си създаден надомна градина, но ако човек разполага с пари, може да възложи тази работа на специалист и да се сдобие с прекрасно озеленен дом.

Но ако целта е не да се харчат пари, а да се спечелят чрез надомно отглеждане на различни растения, тогава е нужен сериозен подход и организираност, така че рамките на извър работното време човек и да се обучи, и да натрупа полезен опит и да успее с реализацията на готовата продукция.

Допълнителен бонус в тази ситуация е, ако отглеждането на цветя Ви е хоби. Тогава Ви остава да се специализирате в подходящо направление и да се отворите към нуждите на пазара, който е готов да плаща за озеленяване - заведения, банки, офиси, частни лица.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
St.Doh93
ГостПисанеЗаглавие: За или против?   Чет 31 Окт 2013, 02:15

Защо да не изкарвате и пари от това, ако отглеждането на стайни растения е Ваше хоби? Може би се съмнявате в доходността на тази идея за бизнес, подходяща основно за жени? Но много други жени отдавна вече са Ви изпреварили и от години си осигуряват прилични доходи грижейки се за различни растения в къщи.

По-добре бъдете позитивни и не си правете труда да обяснявате, защо идея за допълнителни доходи от отглеждане на стайни растения не може да проработи, а вижте кое и как трябва да се направи и действително да си осигурите възвръщаемост от това чудесно хоби. Започнете с този форум и вероятно ще намерите полезна информация.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
St.Ras94
ГостПисанеЗаглавие: Доход в интернет от опита Ви в отглеждане на стайни растения   Сря 06 Ное 2013, 17:02

Повечето жени обожяват стайните растения и постоянно обновяват колекциите си, като по този начин натрупват и богат опит в отглеждането на любимите си цветя в къщи. И действително, за да може Вашата домашна оранжерия винаги да се намира в добро състояние и да радва очите и душата, необходими са постоянни грижи за нея.

Така всяка жена, година след година, набира богат опит в грижите за различни стайни растения и знае за всяко от тях как се сади и отглежда, как се лекува от болести и как да се предотвратяват всички възможни проблеми, за всяко конкретно растение.

Това е и една възможност за доход, ако решите да споделите този свой опит в отглеждането на стайни растения чрез писане в интернет, но е необходимо допълнително обучение за начините на писане онлайн. Безплатен курс може да намерите, търсейки с понятието „работа.123“
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Stanka_7
ГостПисанеЗаглавие: Всички стайни растения изискват грижи   Вто 12 Ное 2013, 17:24

За съжаление не всички любители на отглеждане на стайни растения се отнасят сериозно към тази работа. Някои предполагат, че е достатъчно да мушнат купеното от цветарски магазин или подарено растение в саксия и то ще започне да расте и цъфти, в прекия смисъл на думата.

Но без спазването на определен режим на поливане и подхранване с торове, а също и без други необходими грижи, желаният ефект е невъзможно да се постигне. Не са редки случаите, когато млада стопанка или ръководител на фирма получават доста цветя за украса на нов дом или на офис, но те изведнъж започват да вяхнат и погиват.

Това е свързано с отсъствието на елементарни грижи и навици за отглеждане на стайни растения, които понякога изискват не по-малко грижи от тези за домашните любимци - животинки. Хубавото е, че ва тази тема ще срещнете доста полезни препоръки и насоки, но те са само за заинтерисовани хора, които искат да се справят.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Radka_Boi.67
ГостПисанеЗаглавие: Доходи от отглеждане на стайни растения   Пон 18 Ное 2013, 16:53

Много хора не ценят своите знания, умения и навици по отглеждане на стайни растения, като ги приемат за нещо, разбиращо се от само себе си. Но ако разгласите тези свои умения, не е изключено да започнат да Ви търсят други хора за съвето - как да засадят растение, как да излекуват цвете, какви грижи да полагат, как да наредят надомната си градина, какви са изискванията - дейност, която може да развиват в свободното си от работа време.

И ако го направят, може да наберат достатъчно популярност и почитатели, за да започнат да приемат и изпълняват поръчки на фирми, офиси, заведения, банки за вътрешно озеленяване със стайни растения и даже - за полагане на грижи и поддържане вътрешна или зимна градина в помещение.

И ето целодневна приятна работа. Вяра, постепеност, реклама - това тайната за успех и в този случай. Така нещата след няколко месеца или година могат да се оформят като самостоятелен надомен бизнес с добра възвръщаемост от 2 - 3 хил. лв месечно по грижи за стайни растения - цветя, храсти, кактуси и др.п..
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Kamenarova_Yan.46
ГостПисанеЗаглавие: Клиенти за стайни растения.   Сря 27 Ное 2013, 14:00

Основната маса клиенти, купуващи си стайни растения за отглеждане в къщи, с цел озеленяване на дома и създаване на домашен уют, това са състоятелни и обезпечени хора, които понякога се грижат за собствени, при това често внушителни, надомни градини.

Но от тези услуги се ползват и хора, не разполагащи с големи финансови възможности, като те по-често се нуждаят от полезни съвети или практическа помощ по отглеждането на различни растения, които сами са си развъдили или които са им подарени по някакъв повод.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Stayka_Bone.8t75
ГостПисанеЗаглавие: Ще развивате ли собствен бизнес със стайни растения   Съб 07 Дек 2013, 15:40

В последно време, хората проявяват засилен интерес към правилното отглеждане на стайни растения в къщи, в офиса или на работното си място. Това е добра предпоставка да се заемете с консултантски бизнес в тази посока и ако добре си вършите работа, с течение на времето броя на поръчките за озеленяване може да надхвърли физическите Ви възможности сами да се справяте с тази приятна цветарска работа от къщи.

В такъв случай, ще Ви се наложи да си наемете помощник, на когото постепено да предадете своите професионални знаия, за си освободите повече време за организационна работа на своя нов бизнес. Така с времете ще стигнете до етапа, в който ще се наложи по-сериозно да разширите своя бизнес и да регистрирате пълноценна фирма (началните стъпки може да правите с лесна и бърза регистрация като самоосигуряващо се лице).

Така ще имате възможност да предоставяте пълния спектър от услуги по доставка, отглеждане и текущи грижи за всевъзможни стайни растения, включително и грижите за тях при отсъствие на техния стопанин, бърза помощ на място в дома на собственика, продажба на съпътстващи продукти - тор, саксии, инструменти, семена и т.н.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Svetla_Ogna.8eva
ГостПисанеЗаглавие: Свиване и окапване на листата   Пон 16 Дек 2013, 14:27

Ако листата се свиват и окапват, това се случва, ако стайни растения са разположени на твърде топло място, поливането е твърде обилно или под влияние на течение. За да предпазим стайните растения от този проблем, е необходимо да се убедим, че съблюдаваме подходящ температурен режим при тяхното отглеждане. Ако има течение, трябва да се смени мястото на саксията.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Genka_Vid.94eba
ГостПисанеЗаглавие: Re: Отглеждане на стайни растения за дома и за офиса.   Съб 28 Дек 2013, 01:15

Ако листа и стебла на стайни растения започнат да гният, най-вероятната причина за това е преувлажнена почва, попадане на вода върху листата, която остава по тях и за през ноща. Опитайте се да отстраните тези причини и най-вероятно проблема ще бъде решен.
Върнете се в началото Go down
Neno_Lech.98dfev
ГостПисанеЗаглавие: Проникващи нови листа по стайните растения.   Вто 14 Яну 2014, 14:23

Чест проблем при отглеждане на стайни растения е проникването на нови листа. В тези случаи растението се нуждае от пресаждане, като причината е или твърде често поливане или лош дренаж на дъното на саксията, които водят до преовлажняване. Друга причина може да е излишък от светлина, особено ако листата проникват посред деня.

Още една причина може да е твърде сух въздух или твърде висока температура в помещението или тясна саксия. Във всички тези случаи, стайните растения следва да се пресадят, като се стремим да отговорим на техните изисквания, предотвратявайки описаните по-горе проблеми.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Stayka_Ognyan.076fva
ГостПисанеЗаглавие: Листата на стайни растения внезапно опадват.   Пет 24 Яну 2014, 23:22

Доста хора, отглеждащи различни стайни растения в къщи се натъкват на проблема, при който листата на растението внезапно почват да окапват и се питат на какво се дължи това и какви мерки да предприемат. Бързото опадване на листа може да е предизвикано от шок.

Той възниква, ако растението е подложено на значителни разлики в температурата, рязко увеличаване в интензивността на осветлението, силно течение. Също причина може да бъде преовлажняването на почвата в саксиите и корените на растението с последващо охлаждане.

Трябва да се помни, за да се избегнат проблемите с внезапно окапване на листата при стайни растения, те трябва да се отглеждат в къщи така, че да се избягват резки промени в условията на тяхното отглеждане - необходимо е промените да стават достатъчно бовно, за да може растението да привиква към тях.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Lena_Stefan.07fgva
ГостПисанеЗаглавие: Ако листата на нови растения падат.   Вто 04 Фев 2014, 17:51

Да допуснем, че сте получили в подарък хубаво стайно растение или по някакъв начин сте се сдобили с такова, но листата му започват да окакпват. Каква е причината? Основна причина могат да бъдат резките промени в температурата пре пренасяне на растението от предишното му място до Вашия дом.

Ако сте се сдобили с ново растение и то не е пресаждано, може би е добре да го направите в голяма саксия или поне да обновите почвата му. При пресаждане, загубата на 1 - 2 листа се счита за нормална. Но непремено трябва да проверите дали няма вредители по растението, тъй като е голяма вероятността заедно с него да са Ви дошле и „нежелани гости“.

Затова се препоръчва нови растения, особено ако им капят листата, за известно време, докато предприематемерки да ги стабилизирате, да ги държите на страна от останалата растителност в къщи. А при получаване, постъпване или закупуване на ново стайно растение, при всички случаи е добре да го огледате внимателно за наличието на вредители.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Leni_Dank.786va
ГостПисанеЗаглавие: Листата жъртеят и опадват.   Пет 14 Фев 2014, 13:51

Ако отглеждате пораснали стайни растения и забележите, че долните листа постепено започват да жъртея и да опадват, то знайте, че това е естествен процес и е в рамките на нормата. Но ако опадването е по-масово, значи за това вина може да има или преувлажняването или течение, на които е подложено стайното растение.

Трябва да се помни, че понякога е по-добре растението да се полее по-малко, отколкото да се наводни. Прекомерното поливане води до загниване на корените. още една причина за опадване на листата може да е високата температура.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radi_Stayk.8976ov
ГостПисанеЗаглавие: Бавен растеж на стайни растения.   Вто 25 Фев 2014, 17:57

Има различни причини, които са причина за бавен растеж на стайни растения, но основно това се предизвиква от недостига на минерални вещества в почвата, преувлажняване от прекомерно поливане и недостатъчна осветеност на мястото на отглеждане. Но също е възможно това да се предизвиква от твърде тясна саксия за отглеждане, което може да се отстрани като проблем чрез пресаждане на растението. Също трябва да се помни, че през зимата даже и стайните растения се намират в състояние на покой и практически не растат, с малки изключения. Интензивен растеж започва през пролетта.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Simo_Tan.96eb
ГостПисанеЗаглавие: Re: Отглеждане на стайни растения за дома и за офиса.   Пон 10 Мар 2014, 23:01

Кога съхнат върховете на листата у многогодишни стайни растения? Има доста и различни причини за това и в тази тема се стараем да дадем информация за повечето от тях.
Върнете се в началото Go down
Peter_Pond.97876ev
ГостПисанеЗаглавие: Петна по листата на стайни растения.   Пон 24 Мар 2014, 21:39

Сухи и с керемиден цнят петна по листата на стайни растения обикновено се появяват поради недостиг на вода и ниска влажност на въздуха. По-тъните и наситени на цвят петна са от преувлажняване. Бели или жълти петна се появяват при твърде хладна вода при поливане, попадане на вода върху листата на някои растения, попадане на аерозоли, директни слънчеви лъчи или вредители. Водата за поливане трябва да е със стайна температура, а растенията с бахитени листа не бива да се пръскат.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Отглеждане на стайни растения за дома и за офиса.   

Върнете се в началото Go down
 
Отглеждане на стайни растения за дома и за офиса.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Озеленяване на домове и офиси.-
Идете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create your own blog