Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  PortalPortal  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Системите за управление на бизнес процеси.

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Системите за управление на бизнес процеси.   Пет 19 Авг 2011, 22:04

Фирмената политика е израз на общите и трайни тенденции в развитието на управлението на предприятието през даден период. Тя е е логическа система от принципи, която определя целите, стратегията и тактиката на предприятието.
При формулирането на  целите на предприятието се започва с мисията на фирмата. Тя съдържа информация за целите на предприятието, за предлагания продукт и за използваните ключови технологии, за пазара и клиентите, за отношението на ръководството към персонала, за основните ценности и убеждения, за отговорностите на предприятието, и за неговите силни и слаби страни.При формулирането на мисията е необходимо да се определи генералната цел, която характеризира предприятието, нейните дейности и мястото, което заема фирмата в отрасъла. Чрез формулирането на мисията предприятието определя предмета на своята дейност. То трябва да даде отговор на редица въпроса свързани с дейността на предприятието, предмета на нейната дейност и специфичния начин на извършване на тази дейност, които го отличават от останалите предприятия.

Мисията на организацията може да се изрази чрез няколко изречения, които са разбираеми за персонала и потребителите, тъй като това осигурява единство на целите в рамките на предприятието и е база за разпределение на организационните ресурси. В мисията не е необходимо да се описват всички дейности на предприятието, а само онези от тях, в които то има най-силен потенциал.
Още за фирмената политика и стратегическото управление четете тук >>>

Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Кои фактори влияят върху управление на фирмата Ви (Faktori s nepriako vazdeystvie varhu upravlenieto na firmata)?   Чет 25 Авг 2011, 17:07

Екологични фактори - осигуреност


  • с енергийни източници,
  • с ресурси,
  • рециклиране,

дейности, свързани с опазването на околната среда.Демографски и социално-психологически фактори - тенденции за изменение на демографската структура в страната и сравнение с водещи страни в Европа и света, социално-психологически течения и черти на персонала и потребителите. Още фактори с въздействие върху управлението на фирмата прочетете тук >>>
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Системите за управление на бизнес процеси.   Вто 24 Яну 2012, 03:36

Системите за управление на бизнес процеси се появяват у нас
възоснова на западни такива разработки, където подобни програми са
известни под наименованието BPMS (Business Process Management System)
или BPM - системи.
Всяка система за управление на бизнес процеси се основава на простата идея да се изгражда модела на бизнес-процесите в една фирма
с помощта на нагледни диаграми, които се качват на компютър и
програмата позволява да се проследяват същите процедури в реалната
практика на предприятието след съответната настройка на модулите. Още за Системите за управление на бизнес процеси тук ...


-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
Ognan_Mince.98er7t
ГостПисанеЗаглавие: Re: Системите за управление на бизнес процеси.   Пет 10 Яну 2014, 01:26

Всеки ръководител на стопанска или организационна единица, трябва да притежава определени управленски умения и качества, които го отличават като истински лидер, способен да води своя екип по пътя към успеха. В следващи публикации ще публикуваме и обсъждаме най-съществените тайни на успешно управление.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ulyana_Rade.f87va
ГостПисанеЗаглавие: Управлявайте със смелост и решителност.   Чет 23 Яну 2014, 19:20

Прилагането на смелост и решителност при управление на бизнес, се основава на познаване на самия себе си, а също и на дейността, на която сме посветили живота си. Нито един изпълнител (работники ли служител) не би желал да работи по ръководството на не особено смер управител или неуверен в себе си лидер. Едва ли умен и и уверен в себе си изпълнител, би търпял дълго управление, което не се отличава с нужната смелост и решителност.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Katya_Ush.87dfeva
ГостПисанеЗаглавие: Управление и самоконтрол   Вто 04 Фев 2014, 14:43

Човек, който не е в състояние да контролира себе си, няма да успее да контролира и другите и това се отразява директно на способността му да управлява. Самоконтрола у управляващия е чудесен пример за изпълнителите, които в рамките на своето разбиране и компетенции, се стараят да подражават на своя ръководител в една или друга степен. За целта има доста психологически техники за овладяване състоянието на самоконтрол, които могат да помогнат в случая.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Uti_Ten.67ev
ГостПисанеЗаглавие: Управление чрез справедливост.   Пет 14 Фев 2014, 13:44

Повечето хора притежават остро чувство за справедливост и когато то не се спазва, са склонни да ерозират усилията да бъдат управлявани. Ако управител на фирма не притежава чувството за справедливост, по този начин той се лишава от уважение от страна на своите подчинени.
Това води до загуба на моралното право да се управлява, а от там и до провал на цялата осъществявана дейност. Особено силно този проблем се проявява в малки и семейни фирми, ако в тях трябва да се наемат и външни лица - веднага си проличава различния управленски подход към тях и към хората от семейния кръг.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Utre_Dnes.6tov
ГостПисанеЗаглавие: Яснота при управление.   Сря 26 Фев 2014, 13:34

Когато един управител не е съвсем наясно с дадена управленска ситуация, той излъчва неясни, неразбираеми управленски сигнали. По този начин изпълнителите не са в състояние да разберат какво точно трябва да правят и започват да правят каквото те си мислят, че е добре.

Понякога това върши работа, но в дългосрочен план е невъзможно да се постигнат фирмени цели, ако липсват ясни управленски сигнали. Хората са различни, поради което те тълкуват неяснотите по различен начин и се озовават в ситуацията „орел, рак и щука“, т.е. всеки върши нещата по свой си начин.

Когато човек се колтаковае в своите решения, по този начин той демонстрира неувереност в себе си и това му пречи да осъществява успешно управление.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ina_Ylano.876va
ГостПисанеЗаглавие: Управление на иновационна дейност.   Нед 02 Мар 2014, 22:22

Каква ефективността ще има научнотехническа политика в икономически развитите страни, се определя не само или единствено от подбора на основни приоритети в иновационната сфера на държавата, но също и от формирането на действен механизъм за управление и насърчаване на дейността на малките организации в тази област.

За постигане на реална ефективност на иновационния процес в малките фирми, често се сочат данни, събирани и предоставяне за ползване от Националния научен фонд на САЩ, според които нот всеки вложен долар внаучно изследователска дейност, малките фирми с персонал до 100 души, правят 4 пъти повече иновации, от фирмите с персонал от 100 до1000 души и 24 пъти повече от тези с персонал над 1000 души.

По този начин се определя, че темповете за създаване и внедряване на нововъведения в малките фирми са до три пъти по-големи от тези при големите, като при това на малките организации са им необходими около две и малко повече години, за излизане на пазара със съответното нововъдение, докато при големите този срок е около 3 години, като основен принос тук се придава на управлението на иновационната дейност.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Dany_Urum.9086ov
ГостПисанеЗаглавие: Имате ли яснота и план за управление?   Пет 28 Мар 2014, 14:45

Много хора са отнесени по ежедневните си проблеми, започват едно, прехвърлят се на друго, връщат се и така минава целият им ден, месец, година и живот. Но за да е ефективно, всяко управление изисква яснота - ясни цели, ясни планове, ясни и контролируеми действия, измерими и установими резултати. В това е смисъла от осъществяването на управление - да се противопоставим на хаотичността на ежедневието и да въведем рез в задачити си и причините, поради които ги изпълняваме. Преуспяващия ръководител планира своята работа, работи над своя план и ревностно следи за неговото изпълнение. Ръководител действащ на пожар, без ясни и практически осъществими планове, може да се каже, че плува по течението и нищо не управлява а течението управлява него - като лодка без платна и рул. По този начин, рано или късно ще се сблъскаме със скалите. Затова, управление е нужно, то трябва да е ясно, да имаме план и то добре разработен и ревностно да го изпълняваме, като следим за постигане на заложените в него цели, по ясни и измерими критерии.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Уди-345
ГостПисанеЗаглавие: Re: Системите за управление на бизнес процеси.   Чет 16 Окт 2014, 15:19

Управлението (Management) е единствената разликата между първобитните хора и съвременното общество, която може да Ви направи богати (хора с пари), известни, преуспели!
Само до преди 80 - 100 години бедността и застоя по нашата планета са се считали за даденост, неща които са се разбирали от само себе си.


Никой не е предполагал, че бедността ще бъде изкоренена даже и в богатите навремето си държави. В този смисъл има и много художествени произведения, които го доказват.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Системите за управление на бизнес процеси.   

Върнете се в началото Go down
 
Системите за управление на бизнес процеси.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Доходи от добро управление и мениджмънт.-
Идете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a free blog