Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Рискове за околната среда (Ekologichni riskove za okolnata sreda)

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Рискове за околната среда (Ekologichni riskove za okolnata sreda)   Пон 15 Авг 2011, 01:58

Започвайки от средата на ХХ в., техносферата се явява като мощен екологичен фактор, влияещ негативно на обществото и околната среда.

Замърсяванията и другите изменения на околната среда (нарушаването на екологичното равновесие в екосистемата, нарушаване на плодородния почвен слой на минната промишленост и др.).

Подобни въздействия са обусловени от “нормалната”, обичайна дейност на предприятията, т.е. те са устойчиви, повече или по-малко прогнозируеми, техните резултати се натрупват в околната природна среда постоянно.
Резките “скокообразни”, трудно прогнозируеми въздействия върху околната природна среда. Става дума за техногенните катастрофи, аварии, инциденти в най-различни отрасли на промишлеността. Източник на повишена техногенна опасност станали различните видове транспорт.

Още за екологичните рискове за околната среда четете тук:
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Околната среда и Европейския съюз след разширяването (Okolnata sreda i Evropeyskia sayuz).   Пет 26 Авг 2011, 02:17

Европейският консултативен форум за околна среда и устойчиво развитие консултира Европейската комисия (изпълнителният орган на ЕС ) по политиката на развитие . Форумът е консултативна структура, създадена в изпълнение на Петата програма за действие за околна среда на ЕС.


На базата на значима дейност по различни сценарии за устойчиво развитие, Форумът изготвя препоръки до Комисията, в т.ч. Работна заетост и околна среда, Селскостопанска интеграция, Промени в климата. Консултативният форум счита, че особено (критично) важни са 4 области в стратегията на присъединяването в паралел с околната среда и устойчивото развитие Още подробности за околната среда след разширението на Европейския съюз четете тук >>>
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Принципно нови условия на еколого-социалната околна среда (Ekologo–socialna okolna sreda).   Чет 08 Сеп 2011, 19:54

Фирмите се опитват да се приспособят към съществуване в сравнително нови за тях условия на еколого-социалната околна среда, използвайки два основни начина:

Но съзнателното нарушаване на екологичните закони и норми само по себе
си създава допълнителни рискове за фирмите и се явява същият риск за
фирмите, какъвто е и съзнателното нарушаване на всякакви други закони и
норми и типично правонарушение или престъпление.


Смята се, че вероятността (причината) за нарушаване на екологичните закони и норми поради небрежност, недостатъчна квалификация на ръководителите и специалистите на фирмите, липсата на необходимите ресурси и на други вътрешни причини, може да се квалифицира като екологичен, или по-точно еколого-нормативен риск за фирмата ... още тук.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как се изграждат депа за отпадъци за намаляване на риска за околната среда (Depa za otpadaci namalyavat riska za okolnata sreda)?   Пон 10 Окт 2011, 11:49

От ежедневната жизнена дейност на хората, от промишлените дейности, от строителството и разрушаването на сгради, се образува отпадък, който създава риск за околната среда и човешкото здраве.За ограничаване в максимална степен на този риск се извършват различни форми за неговото третиране, в т.ч. обезвреждане, като основен метод за обезвреждане на отпадъка в България е депонирането в специални депа за отпадъци. Четете още подробности за това как депата за отпадъци намаляват риска за околната среда тук >>>
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как си влияят енергетика и околна среда (Energetika i okolna sreda).   Сря 09 Ное 2011, 17:43

Енергията присъства като съществен елемент във всеки краен продукт на производството и на услугите, но от друга страна, нейното производство представлява сериозен проблем за опазване на околната среда.
Енергийното производство трябва да осигурява условия за покриване на нарастващите нужди от енергия на световната икономика, но тя трябва да балансира между предизвикателствата на изчерпващите се запаси от конвенционални енергийни ресурси, огромните екологични поражения, които използването им нанася върху заобикалящата ни природна среда. Четете още за енергетиката и околната среда тук >>>
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Какво представлява ручея за околната среда (Ruchei – kragovrata na vodata v okolnata sreda).   Нед 11 Дек 2011, 22:46

Ручеите са важни за околната среда, като специфични канали на кръговрата на водите, вид инструменти за дълбочинен дренаж и отток на подземните води.


Те изпълняват също и роля като коридори за рибите и миграция в дивата
природа. Биологичната среда за обитаване в непосредствена близост до
ручеите се нарича крайбрежна зона. Още за руцеите и тяхното значение в кръговрата на водата в околната среда тук >>>
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: В екологията и опазването на околната среда често се говори за киселинни дъждове...   Пон 23 Яну 2012, 04:28

В екологията и опазването на околната среда често се говори за киселинни дъждове, но малко хора знаят с какво конкретно са опасни те. Образуват се в резултат от замърсяването на въздуха, като при това се свързват с атмосферната влага и киселинообразуващи газове - окиси на азота и сярата.

Тези вещества се съдържат в продуктите от изгарянето на различни отоплителни продукти в предприятия от машиностроенето, металургията, енергетиката (ТЕЦ-овете), предимно в изхвърляните от тях газове.

С какво са опасни киселинните дъждове в екологията и при опазването на околната среда ...


-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Ефекта на пеперудата за околната среда.   Пет 02 Мар 2012, 22:01


Ефект на пеперудата е понятие от естествените науки, което намира
сериозно приложение в опазването на околната среда и по-точно, в
обясненията на някои от ефектите на взаимна свързаност на природните
явления.

Ефектът на пеперудата обозначава свойство на някои хаотични системи, при
което незначителни влияния върху системата могат да имат значително
по.голям и непредвидим ефект някъде на друго място и по друго време. Още за ефект на пеперудата за околната среда тук ...


-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
Sevda_Ognan.065fva
ГостПисанеЗаглавие: Микробиологично замърсяване на околната среда.   Нед 16 Фев 2014, 22:07

Микробиологично (микробно) замърсяване на околната среда е появата на необичайно голямо количество микроорганизми, свързано с тяхното масово размножаване върху антропогенни субстракти или среди, променени в хода на стопанската дейност на хората и обществото.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Olga_Savo.765va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Рискове за околната среда (Ekologichni riskove za okolnata sreda)   Пет 28 Фев 2014, 15:18

Замърсяването на околната среда е сложен многообразен процес. Отпадъците от производствата се оказват обикновено там, където преди не са биле. Много от тях са химически активни и способни да взаимодействат с молекулите, влизащи в състава на тъканите на живите организми или активно да окисляват въздуха. Естествено, такива вещества се оказват отрови за околната среда, особено по отношение на живите организми и изтравяйки ги, нарушават естествения й баланс.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Oleg_Dan.09867ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Рискове за околната среда (Ekologichni riskove za okolnata sreda)   Пет 28 Мар 2014, 13:40

Доста изследователи на проблемите със замърсяването на околната среда стигат до заключението, че самата поява и значително разпространение на човека по Земята, е една от най-големите екологични катастрофи на древността. Известно е, че формирането и установяването на кроманьонския човек е завършило за определени хилядолетия, но това събитие доста бързо е предизвикало екологични последствия - преди всичко, небивало в геологичната история разпространение на един биологичен вид, практически по цялата обитаема суша. Никога преди един вид не е имал такова разпространение. Именно тогава са се зародили неразрешими и до днес противоречия между катастрофично бързо развиващ се биологичен вид - потребител на природни ресурси и самата природна и заобикаляща среда, между човека и породилата го околна среда. Всичко или почти всичко започва с появата на огъня и неговото реално използване в бита на тези ранни хора.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Рискове за околната среда (Ekologichni riskove za okolnata sreda)   

Върнете се в началото Go down
 
Рискове за околната среда (Ekologichni riskove za okolnata sreda)
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Здравословен начин на живот и природосъобразно поведение :: Околна среда и екология-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Forumotion.com | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | www.sosblogs.com