Надомна работа без посредник.

Предлагаме Ви стотици възможности за надомна работа без посредник - допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства и технологии. Но не сме трудов посредник или работодател по КТ, не раздаваме материали и не изкупуваме продукция.
ИндексИндекс  PortalPortal  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  
Спонсорирани връзки
Спонсорирани връзки
Спонсорирани връзки
Latest topics
» Структура на аромата
Съб 20 Дек 2014, 00:55 by Гост

» Bvlgari Omnia Green Jade women EDT 65 мл - Парфюм за жени.
Пет 19 Дек 2014, 20:09 by Гост

» Calvin Klein Euphoria Intense men EDP 100 ml - Мъжки парфюм.
Пет 19 Дек 2014, 17:13 by Гост

» Givenchy Very Irresistible women EDT 75 мл - Тестер на дамски парфюм.
Пет 19 Дек 2014, 16:44 by Гост

» Issey Miyake L'eau D'Issey men EDT 125 мл - Тестер на парфюм за мъже.
Пет 19 Дек 2014, 16:21 by Гост

» Италианска парфюмерия
Пет 19 Дек 2014, 01:03 by Гост

» Какво всъщност е парфюмерия?
Чет 18 Дек 2014, 23:20 by Гост

» Какво е тоалетна вода (eau de toilette - EDT) и откъде произхожда?
Чет 18 Дек 2014, 23:15 by Гост

» Одеклони Eau de Cologne
Чет 18 Дек 2014, 23:10 by Гост

» Евтини маркови парфюми на ниски цени, като за български потребител.
Чет 18 Дек 2014, 23:04 by Гост

» Маркови парфюми от известни световни марки
Чет 18 Дек 2014, 23:01 by Гост

» Нужни ли са ни дезодоранти против миризми - за лична хигиена на тялото?
Чет 18 Дек 2014, 22:56 by Гост

» Парфюмирана вода или дневен парфюми или тоалетни парфюми - какво означава всичко това?
Чет 18 Дек 2014, 22:17 by Гост

» Calvin Klein Euphoria men EDT 100 ml - Парфюм за мъже.
Чет 18 Дек 2014, 17:15 by Гост

» Bvlgari Omnia women EDP 65 мл - Дамски парфюм.
Чет 18 Дек 2014, 16:49 by Гост

» Hugo Boss Soul men EDT 90 мл - Тестер на мъжки парфюм.
Чет 18 Дек 2014, 16:23 by Гост

» Givenchy Play For Her Intensе women EDP 75 мл - Тестер на парфюм за жени.
Чет 18 Дек 2014, 15:59 by Гост

» Антиперспирант против отделянето на пот и изпотяване.
Чет 18 Дек 2014, 01:07 by Гост

» Bvlgari Omnia Crystalline Leau de perfume women EDP 65 мл - Парфюм за жени.
Сря 17 Дек 2014, 19:34 by Гост

» Calvin Klein Encounter men EDT 100 ml - Мъжки парфюм.
Сря 17 Дек 2014, 17:03 by Гост

» Givenchy Play For Her women EDP 75 мл - Тестер на дамски парфюм.
Сря 17 Дек 2014, 15:53 by Гост

» Hugo Boss In Motion Orange men EDT 90 мл - Тестер на парфюм за мъже.
Сря 17 Дек 2014, 15:33 by Гост

» Парфюми за мъже, според мъжката природа.
Вто 16 Дек 2014, 23:16 by Гост

» Bvlgari Soir men EDT 100 мл - Парфюм за мъже.
Вто 16 Дек 2014, 17:17 by Гост

» Bvlgari Omnia Crystalline women EDT 65 мл - Дамски парфюм.
Вто 16 Дек 2014, 16:53 by Гост

» Hugo Boss Hugo men EDT 150 мл - Тестер на мъжки парфюм.
Вто 16 Дек 2014, 16:25 by Гост

» Givenchy Organza women 100 мл - Тестер на парфюм за жени.
Вто 16 Дек 2014, 16:00 by Гост

» Как да използваме парфюми?
Пон 15 Дек 2014, 23:50 by Гост

» Дамски парфюми за взискателни жени.
Пон 15 Дек 2014, 19:50 by Гост

» Bvlgari Omnia Coral women EDT 65 мл - Парфюм за жени.
Пон 15 Дек 2014, 17:10 by Гост

» Bvlgari Man men EDT 100 мл - Мъжки парфюм.
Пон 15 Дек 2014, 16:47 by Гост

» Givenchy Irresistible Absolutely women EDT 75 мл - Тестер на дамски парфюм.
Пон 15 Дек 2014, 16:24 by Гост

» Hugo Boss Bottled men EDT 100 мл - Тестер на парфюм за мъже.
Пон 15 Дек 2014, 16:01 by Гост

» Какво точно е парфюм?
Нед 14 Дек 2014, 23:23 by васиLka

» Китайска парфюмерия според източните традиции.
Нед 14 Дек 2014, 23:20 by васиLka

» Френска парфюмерия.
Нед 14 Дек 2014, 23:15 by васиLka

» Как се "носи" парфюм?
Нед 14 Дек 2014, 23:11 by васиLka

» Как да разпознаем качеството на парфюма, без да го отваряме?
Нед 14 Дек 2014, 23:02 by васиLka

» Парфюмерия унисекс - парфюми за двата пола едновременно
Нед 14 Дек 2014, 22:59 by васиLka

» Как се съхраняват парфюми?
Нед 14 Дек 2014, 22:53 by васиLka

» Какво е парфюм с феромони?
Нед 14 Дек 2014, 22:51 by васиLka

» Giorgio Armani - световна търговска марка за мода и парфюмерия.
Нед 14 Дек 2014, 22:41 by васиLka

» Есенция за парфюми.
Съб 13 Дек 2014, 01:00 by Гост

» Bvlgari BLV Notte men EDT 100 ml Парфюм за мъже
Пет 12 Дек 2014, 19:18 by Гост

» Bvlgari Omnia Amethyste women EDT 65 мл - Женски парфюм
Пет 12 Дек 2014, 17:03 by Гост

» Hugo Boss Baldessarini Ambre men EDT 90 мл - Тестер на мъжки парфюм.
Пет 12 Дек 2014, 16:43 by Гост

» Givenchy Ange ou Demon Le Secret women EDP 100 мл - Тестер на парфюм за жени.
Пет 12 Дек 2014, 16:12 by Гост

» Ръководство 0666 - Форекс - валутна търговия директно през Интернет - парите правят пари!
Пет 12 Дек 2014, 13:25 by Гост

» Сайтове за парфюми - онлайн парфюмерия от световни марки в България.
Пет 12 Дек 2014, 01:30 by Гост

» Как се нанася афтършейв - лосион за след бръснене (After Shave Lotion)?
Пет 12 Дек 2014, 01:09 by Гост

» Мъжки парфюми за прекрасни мъже.
Чет 11 Дек 2014, 20:02 by Гост

» Bvlgari Black unisex EDT 75 мл - унисекс парфюм.
Чет 11 Дек 2014, 17:23 by Гост

» Bvlgari BLV Notte women EDP 100 мл - Парфюм за жени.
Чет 11 Дек 2014, 16:59 by Гост

» Dolce & Gabbana The One women EDP 75 мл - Тестер на дамски парфюм.
Чет 11 Дек 2014, 16:36 by Гост

» Hugo Boss Baldessari Del Mar men EDT 100 мл - Тестер на парфюм за мъже.
Чет 11 Дек 2014, 16:12 by Гост

» Какво е тестер на парфюм?
Чет 11 Дек 2014, 15:56 by Гост

» Осмо парфюми - какво е това?
Чет 11 Дек 2014, 01:45 by Гост

» Bvlgari BLV II women EDP 75 мл - Дамски парфюм.
Сря 10 Дек 2014, 19:17 by Гост

» Bvlgari Aqva Toniq Marine men EDT 100 мл - Мъжки парфюм.
Сря 10 Дек 2014, 17:01 by Гост

» Hermes Terre D'hermes men EDT 100 ml - Тестер на мъжки парфюм.
Сря 10 Дек 2014, 16:39 by Гост

» Dolce & Gabbana The One Desire women EDP 75 мл - Тестер на парфюм за жени.
Сря 10 Дек 2014, 16:12 by Гост

» Нишева парфюмерия - лукс или начин на живот?
Сря 10 Дек 2014, 00:56 by Гост

» Bvlgari BLV women EDP 75 мл - Парфюм за жени
Вто 09 Дек 2014, 17:14 by Гост

» Bvlgari Aqua Pour Homme men EDT 100 мл - Парфюм за мъже.
Вто 09 Дек 2014, 16:50 by Гост

» Dolce & Gabbana Light Blue women EDT 100 мл - Тестер на дамски парфюм.
Вто 09 Дек 2014, 16:26 by Гост

» Gucci Guilty Pour Homme men EDT 90 мл - Тестер на парфюм за мъже.
Вто 09 Дек 2014, 16:02 by Гост

» Парфюмерийни нотки или как се разкриват парфюмите?
Вто 09 Дек 2014, 01:09 by Гост

» Bvlgari Aqua Marine men EDT 100 мл - Мъжки парфюм.
Пон 08 Дек 2014, 17:16 by Гост

» Burberry Weekend women EDP 100 мл - Дамски парфюм.
Пон 08 Дек 2014, 16:48 by Гост

» Gucci by Gucci Sport men EDT 100 мл - Тестер на мъжки парфюм.
Пон 08 Дек 2014, 16:21 by Гост

» Dolce & Gabbana 3 L'Imperatrice women EDT 100 мл - Тестер на парфюм за жени.
Пон 08 Дек 2014, 15:53 by Гост

» Носенето на дрехи е въпрос на култура (Drehi - nosene)
Съб 06 Дек 2014, 16:28 by Гост

» Ръководство 0022 - Как да започнем печеливш собствен бизнес?
Съб 06 Дек 2014, 15:42 by Гост

» Безлихвен заем без да ходите за кредит до банка чрез взаимоспомагателна каса - ВСК
Съб 06 Дек 2014, 15:31 by Гост

» Европейски формат за автобиография образец - cv за работа (Evropeyski format na avtobiografia obrazec na cv za rabota)
Съб 06 Дек 2014, 15:28 by Гост

» Ръководство 0007: Нуждаете се от трайно отслабване и стройна фигура?
Съб 06 Дек 2014, 14:59 by Гост

» Как да се погрижим за нашия ароматен шлейф?
Съб 06 Дек 2014, 00:35 by Гост

» Burberry Touch women EDP 100 мл - Парфюм за жени.
Пет 05 Дек 2014, 20:25 by Гост

» Burberry Touch men EDT 100 мл - Парфюм за мъже.
Пет 05 Дек 2014, 17:17 by Гост

» DKNY Be Delicious women EDP 100 мл - Тестер на дамски парфюм.
Пет 05 Дек 2014, 16:52 by Гост

» Gucci by Gucci Made to Measure men EDT 100 мл - Тестер на прафюм за мъже.
Пет 05 Дек 2014, 16:21 by Гост

» Как парфюмите въздействат върху Вашия живот?
Чет 04 Дек 2014, 23:48 by Гост

» Burberry The Beat women EDP 100 мл - Парфюм за жени.
Чет 04 Дек 2014, 17:14 by Гост

» Burberry Sport men EDT 75 мл - Парфюм за мъже.
Чет 04 Дек 2014, 16:52 by Гост

» Gucci by Gucci EDT 100 мл - Тестер на прафюм за мъже.
Чет 04 Дек 2014, 16:22 by Гост

» Christian Dior J'adore women EDP 100 мл - Тестер на парфюм за жени.
Чет 04 Дек 2014, 15:55 by Гост

» Парфюмериен орган - какво е това?
Чет 04 Дек 2014, 00:32 by Гост

» Burberry London men EDT 100 мл - Мъжки парфюм
Сря 03 Дек 2014, 19:52 by Гост

» Burberry Sport women EDT 75 мл - Дамски парфюм.
Сря 03 Дек 2014, 17:12 by Гост

» Givenchy Red Label men EDT 100 мл - Тестер на мъжки парфюм.
Сря 03 Дек 2014, 16:47 by Гост

» Christian Dior Hypnotic Poison women EDT 100 мл - Тестер на дамски парфюм.
Сря 03 Дек 2014, 16:18 by Гост

» Скъпи парфюми у нас и по света.
Сря 03 Дек 2014, 01:13 by Гост

» Burberry Parfum women EDP 100 мл - Дамски парфюм.
Вто 02 Дек 2014, 19:56 by Гост

» Burberry Brit men EDT 100 мл - Мъжки парфюм.
Вто 02 Дек 2014, 16:58 by Гост

» Givenchy Blue Label men EDT 100 мл - Тестер на мъжки парфюм.
Вто 02 Дек 2014, 16:33 by Гост

» Christian Dior Cherie Blooming Bouquet women EDT 100 ml - Тестер на дамски парфюм.
Вто 02 Дек 2014, 16:04 by Гост

» Учебни помагала по английски език - за начинаещи.
Вто 02 Дек 2014, 13:28 by Гост

» Аромати или ароматни вещества са благоуханните миризми.
Пон 01 Дек 2014, 23:23 by Гост

» Burberry London women EDP 100 мл - Дамски парфюм.
Пон 01 Дек 2014, 17:19 by Гост

Most Viewed Topics
Ръководство 0205: Печелете от рязане, сгъване и лепене на подаръчни торбички с надомна работа като самонаето лице.
Ръководство 1362 - Готов бизнес - франчайзинг с телефон или GSM
Ръководство 0004: Автоматична e-mail разпращачка може да печели за Вас дори докато спите - e-mail маркетинг!
Ръководство 0234: Как да печелите от надомно производство на стикери - до 2200 лв. месечно, ако имате компютър и принтер в къщи?
Ръководство 0514: Как да печелите от интернет само след 3 часа?
Учебни помагала по английски език - за начинаещи.
Ръководство 0033: Бизнес с пощенски заявки може да Ви носи до 500 лв дневно!
Надомна работа - реалните възможности, продукти, услуги и пр
Доходи от платени анкети в интернет - ще Ви плащат за Вашето мнение.
Надомна работа или работа по трудов договор за доходи и печалба от къщи (Nadomna rabota ili rabota po trudov dogovor)
Most active topics
Надомна работа - отзиви и мнения от клиенти на ТРАКИ "Женина" ООД - Стара Загора:
Ръководство 0205: Печелете от рязане, сгъване и лепене на подаръчни торбички с надомна работа като самонаето лице.
Европейски формат за автобиография образец - cv за работа (Evropeyski format na avtobiografia obrazec na cv za rabota)
Учебни помагала по английски език - за начинаещи.
Работа: София предлага възможности за доход
Надомна работа или работа по трудов договор за доходи и печалба от къщи (Nadomna rabota ili rabota po trudov dogovor)
Ръководство 1362 - Готов бизнес - франчайзинг с телефон или GSM
Ръководство 0666 - Форекс - валутна търговия директно през Интернет - парите правят пари!
Последни новини от интернет (Posledni novini ot internet).
Как да изкарваме пари, като печелим допълнителни доходи надомно и през интернет? (Pari)
Facebook
Надомни доходи

Надомни доходи

Новини от интернет 1
Google+
Statistics
Имаме 4425 регистрирани потребители
Най-новият потребител е tester-bg

Нашите потребители са написали 6325 мнения in 1429 subjects
555
Новини от Интернет 2

222222
eXTReMe Tracker
Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin



ПисанеЗаглавие: Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно   Нед 23 Мар 2008, 03:32

Ръководство 0027: Бизнесът с култивирани печурки - подробно бизнес ръководство с агротехнология за отглеждане на гъби в собствен гъбарник, като надомно производство. Възможната доходност е до 2 500 лв. годишно от 16 кв.м. избена, гаражна или друга подобна площ, с която разполагате, от производството на деликатесен продукт, който гарантирано може масово и целогодишно да се продава из цялата страна.
Поръчвам - тук:

Оказва се, че ние българите сме уникални в още едно отношение - 90% от нас са собственици на жилище или друг имот, при средно 12% в развитите индустриални държави. Но също така сме уникални в неспособността си да използваме тази даденост. По-скоро ще се наредим (и ще припадаме!) на опашка за европейски помощи, отколкото да се запретнем, да изчистим мазето, да наредим стелажи и да изкараме от него до 2500 лева годишно от производството на собствени култивирани печурки.

В едно мазе могат да се правят много работи (макар че обикновено не ги използваме от десетилетия), но дейността, която ние предлагаме, е лека, приятна, а най-важното - доходна и перспективна - гъби сега и винаги ще се консумират и най-вече печурки. При това инструкцията е ясна и разбираема даже за хора без специална подготовка и по традиция е изготвена на принципа 'Стъпка по стъпка'.

Гъбопроизводството в мазе може да се развива като съпътстващ бизнес (без да напускате основната си работа), при положение, че разполагате само с едно мазе, но ако притежавате повече свободни площи (или можете да осигурите такива), действително си заслужава да я превърнете в основен и доходен семеен бизнес - гъбарство.

Култивираното производство на печурки бе една от многобройните дейности, които почти изцяло бяха разрушени от десетилетните реформи и преходи у нас и поради тази причина, възможностите Ви за изява в този етап на възстановяването й са много големи. Нали знаете, че първите винаги печелят. И точно сега е момента Вие да заемете позиции. А едно подробно бизнес ръководство за отглеждане на култивирани печурки, с нужната агротехнология за надомно производство, ще Ви улесни във вземането на решение многократно. Възползвайте се, сега!

Цена: 5,57 лв
Поръчвам - тук:


Последната промяна е направена от надомно на Съб 06 Юли 2013, 16:14; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin



ПисанеЗаглавие: Семейна ферма за култивирани печурки (Ferma za kultivirani pechurki).   Вто 30 Авг 2011, 11:38

Първият силен тласък гъбопроизводството получава след създаване на методи за лабораторно /стерилно/ производство на посадъчен материал /мицел/ още през далечната 1894 г.


Създаването в едно селище на малки гъбарници създава добри предпоставки за развитието на гъбопроизводството като доходоносен семеен бизнес за отделните домакинства, като най-вероятно и в близкото бъдеще българското гъбопроизводство ще остане дребно и ще се развива на фамилен принцип. Още предпоставки за семейното производство на култивирани печулки в специализирани гъбарници четете тук >>>
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin



ПисанеЗаглавие: Печурка е най-известната гъба   Пон 10 Юни 2013, 02:03

Ето някои хранителни свойства и качества на печурката

Като селскостопанска култура, отглеждането на печурка попада и се изучава в зеленчукопроизводството, макар че в развитите страни то вече се оформя като самостоятелен отрасъл - гъбарство. Плодни тела (пънче и гугличка) на печурката се използват като храна на човека в прясно и преработено състояние. Те са източник на витамини, лесносмилаеми белтъчини и минерални вещества за човешкия организъм.

Изсушените печурки по хранителност са наравно с хляба и яйцата. По съдържание на белтъчини пресните печурки превъзхждат всички зеленчуци и могат да се сравняват само със зеления фасул и зеления грах, като пънчето е с по-ниска хранителна стойност. Тъй като и то се използва за храна, печурката се рекламира като зеленчук без отпадък в кухнята.

Печурките е търсен хранителен продукт в целия свят.

Те са ниско калорична храна (поради което подхожда за диети), но съдържат ценни белтъчини, витамини, минерални вещества и особено приятни за човека вкусови качества. Те са желан деликатес за всички народи и всички слоеве на населението. Печурка се предлага в прясно състояние, консерви натюр, готови салати, ястия, сосове и супи.

А ето и една агро технология за отглеждане на печурка в мазе
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin



ПисанеЗаглавие: Отглеждане на гъби - гъбарник в мазе, гараж или обор   Вто 20 Авг 2013, 17:47

Един от реалните начини за подсигуряване на допълнителен доход от надомна работа е с отглеждане на гъби, като за целта може да се използва свободен гараж, мазе или имот на село, като обор или др.п., стига да има добра топло изолация, възможност за проветряване и оросяване на гъбите. Най-подходящи за такова надомно отглеждане са култивираните печурки. В ръководство 0027 е описана в подробности цялата агротехнология на мини гъбарника - стелажи, растояния, отстояния, компост, мицел и т.н. Възползвайте се от гъбарството като възможност за допълнителни зоходи със земеделска работа както в града, така и на село. Като усвоите добре технологията може да я и развивате, с оглед да се превърне в основна дейност, като осигурите по-големи обем и обороти. В кълтивираните печурки определено има пари, и по предприемчивите могат да ги изкарват.
Върнете се в началото Go down
Гъ2013
Гост



ПисанеЗаглавие: Биологични особености на печурката - най-популярната гъба за консумация в България   Пет 23 Авг 2013, 17:15

Печурката принадлежи към клас базидиеви гъби, разред гуглести гъби, семейство пластинчести гъби и род агарикус. За селското стопанство най-голямо значение има двуспоровата печурка, наричана още градинска печурка, а като земеделска култура - култивирана печурка.

Въведена в култура е и една четириспорова печурка /Agaricus bitorquis quell sace/. Тя се развива и плододава при по-високи температури и е известна като лятна култивирана печурка. Сортът в гъбопроизводството се нарича щам.

Печурката е хетеротрофна сапрофитна гъба. Тя не фотосинтезира като зелените растения. Храни се с готови органични и минерални вещества, които извлича от полуразложени растителни и животински остатъци.
Върнете се в началото Go down
Кучиков
Гост



ПисанеЗаглавие: Устройство на печурка   Сря 28 Авг 2013, 11:17

Всяка печурка, като устройство е съставена от следните части:
- подземно тяло - научно се нарича талус, на разговорен език - гъбичина; а в производството - мицел.
- плодно тяло - образува се от мицела при определени условия и е носител на размножителните органи, които образуват спори. От тях покълват много клетъчни нишки - хифи. Мицелът е съвокупност от тези хифи.
Върнете се в началото Go down
76Pech85
Гост



ПисанеЗаглавие: Как се гледат печурки - цикъл на развитие на печурката?   Сря 11 Сеп 2013, 21:27

Ако Ви интересува как се гледат печурки, преди всичко трябва да сте наясно с техния цикъл на развитие: Спора - мицел - плодно тяло - спора. Мицелът плътно обхваща хранителната среда и трудно може да се отдели от нея. В него се натрупват запаси от хранителни вещества, необходими за образуването на плодните тела, които също са изградени от гъбни хифи.

Плододаването на печурката обикновено протича на вълни или скокове през 7 до 10 дни. Някои щамове /сортове/ печурка плододават сравнително равномерно, което е важно за по-добро планиране на производството и реализацията на готовия продукт на пазара или директно в заведенията за хранене.
Върнете се в началото Go down
Мицов995
Гост



ПисанеЗаглавие: Размножаване на култивирана печурка - спори или мицел   Пет 13 Сеп 2013, 21:40

Размножаване на култивирана печурка от спори е възможно, но в практиката се прилага по-сигурен метод - вегетативното размножаване. В лехите се засаждат късчета от предварително произведен посадъчен материал - мицел, който може да се разглежда като разсад в гъбопроизводството. Мицелът за култивираната печурка бива торов и зърнов и се произвежда в специални лаборатории. Може да си го закупите по обяви в интернет.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin



ПисанеЗаглавие: Плодно тало на култивирана печурка   Чет 19 Сеп 2013, 21:30

Плодното тяло на всяка печурка се състои от:
- пънче
- гугличка.
Гугличката е с радиално разположени ламени, покрити с розов спорообразуващ слой. Едно плодно тяло образува няколко милиарда спори. Плодните тела нараства за 7 до 20 дни в зависимост от температурния режим в гъбарника, което Ви дава възможност да правите предварителни сметки (разбира се, приблизителни) за продуктивността и производителността на готова продукция от гъби и евентуалната парична възвръщаемост.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin



ПисанеЗаглавие: Изисквания към светлина при отглеждане на култивирани печурки   Нед 22 Сеп 2013, 21:11

В процеса на култивирано отглеждане на култивирани печурки (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%87%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0_(%D1%80%D0%BE%D0%B4)) светлина не е необходима, тъй като печурката е безхлорофилно растение. Даже силната светлина е вредна.

Светлината влияе неблагоприятно на гъбите, тъй като намалява относителната влажност на въздуха в гъбарника, а от друга страна стимулира развитието на някои гъбни вредители - гъбните мухички по печурките, което е силно нежелателно (да си причиняваме сами проблеми, за да се грижим после за тях).
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb4lio
Гост



ПисанеЗаглавие: Отглеждане на култивирана печурка за бизнес   Чет 26 Сеп 2013, 21:53

Отглеждането на култивирана печурка е една от възможностите за развитие на собствен бизнес, която е доста популярна напоследък и действително, ако се огледате на местния пазар, със сигурност ще зебележите поне 1 - 2 павилиона или търговски маси, които предлагат прясно набрани гъби от този вид.

Разбира се, Вие може да подхождате към тях като потребители и редовно да си купувате количества за лична или семейна консумация, но ако се замислите малко по модела си на поведение, ще разберете, че за Вас това е разход, а за съответния производител - приход. Т.е. тези хора редовно печелят от своето производство.

Тогава възниква въпроса, не е ли възможно и Вие да сте един от производителите на култивирана печурка и да пелети от тяхното отглеждане, като изграждате свой собствен бизнес. Наистина, това не е лоша идея за допълнителни доходи и първата крачка в това направление може да Ви даде едно готово бизнес „ръководство 0027“. Така директно сте в епицентъра на гъбените събития - гъбарници, стелажи, компост, мицел, организация на работа и т.н. Възползвайте се.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
pelamb02
Гост



ПисанеЗаглавие: Изисквнания към топлина за отглеждане на култивирани печурки   Сря 16 Окт 2013, 22:09

Според технологията за отглеждане на култивирани печурки, изискванията за топлина зависят от вида и фазата на развитието им. За прорастването на мицела за двуспоровата печурка - оптималната температура на хранителната среда е 22 до 26 градуса С.

За плодообразуването - около 16 градуса С (в зависимост от щама). При температура под 10 градуса и над 22 градуса плодообразуването практически спира. При 33 градуса мицелът обикновено загива, при 3 градуса - спира да расте, но не загива и при температура под нулата. Понижаването на температурата не се счита за биологична необходимост в изискванията към топлина при отглеждане на култивирани печурки.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
kplambvb
Гост



ПисанеЗаглавие: Култивирани печурки в изкуствени условия   Нед 20 Окт 2013, 15:25

Отглеждането на култивирани печурки в изкуствени условия вклячва два основни етапа:
- подготовка на компост;
- отглеждане на гъбите.
Подготовката на компост по специална технология е много важно за за получаването на добра реколта от печурки.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
arbeit123




ПисанеЗаглавие: Подготовка на компост за отглеждане на печурки   Чет 24 Окт 2013, 19:29

Процесът на подготовка на компост, върху който ще се отглеждат печурки, може да се раздели на следните етапи:
- подготовка на сламата;
- първично овлажняване на сламата;
- внасяне на кокоши тор;
- много добро омесване на птичия топи овлажнената слама;
- поставяне на смесената маса в конус.
Ако смятате сериозно за се занимавате с отглеждане на култивирани печурки, добре е да овладеете всеки ета по подготовката на компост до съвършенство. В следващи публикации ще ги разгледаме един по един.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Pe_Nce78
Гост



ПисанеЗаглавие: Морфологични и биологични особености на печурката   Пон 28 Окт 2013, 22:21

Печурката притежава следните морфологични и биологични особености: тя е хетеротрофна сапрофитна гъба, която се състои от талус (мицел) и плодно тяло, като плодното тяло се състои от пънче и гугличка
Върнете се в началото Go down
Ku.Pec98
Гост



ПисанеЗаглавие: Нужна ли е светлина при отглеждане на гъби - печурки?   Пет 01 Ное 2013, 21:59

Култивираните печурки имат определени изисквания към условията за отглеждане. За тяхното развитие не е нужна светлина, доколкото печурките са безхлорофилни растения.

Освен това, силната светлина влияе отрицателно на развитие на печурката, тъй като нагрява въздуха в гъбарника и намалява неговата относителна влажност. А освен това, светлината стимулира и развитието на определени вредители по гъбите - гъбни комарчета и мухи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Peychino
Гост



ПисанеЗаглавие: Температурен режим при отглеждане на печурки   Пет 08 Ное 2013, 15:09

Изискванията на култивираните печурки към температурата зависят от вида и фазата на тяхното отглеждане и развитие. Например, за прорастване на мицела при двуспорните печурки, оптималната температура на субстрата трябва да е 22 - 26 градуса, в зависимост от щама. В периода на плодоносене, темепературата трябва да е в интервала 16 - 20 градуса. При температури 33 градуса, мицела обикновено загива. При 3 градуса - спира своя растеж, но не загива даже при температури под нулата. Оптималната температура на въздуха за развитие на печурките е около 16 градуса. Плодоносенето на обикновената двуспорна печурка практически престава при температура на въздуха в гъбарника по-ниска от 10 и по-висока от 20 градуса.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Пепа-324
Гост



ПисанеЗаглавие: Място за отглеждане на печурки   Вто 12 Ное 2013, 13:46

имам достатъчно място за отглеждане на печурки и тъй като не съм опитен много в областа но пък сам гъвкав и .т.н.т.и така след като прегледах вашите добри оферти реших и ас да се възползвам от възможността да стана част от вас (да станем ние) :)) има само нещо което не можах да разбера след като прочетох офертаата.ще има ли пазар за печърките?и осигърявате ли го?
---- Прикрепено писмо ----
Подател: янко т.
До: krasхххххх@abv.bg
Относно:
Дата: Петък, 2010, Октомври 22 12:09:42 ЕЕЩ

Здравейте,
Ние предлагаме, срещу посочената скромна такса, технологията за производство, а не пазара. Но се сещам за поне едно място - пазара. В крайна сметка, идеята е не да произвеждате тонове печурки дневно, а да си осигурите допълнителен доход. Но разбира се, дохода идва не от производството, а от продажбата на продукта. Същото е ако решите да си купите шевна машина - купувате машината, а не пазара за нейната продукция. Разбира се, можем да Ви направим (при задание от Ваша страна) и маркетингово проучване, но това е предмет на конкретно договаряне.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Temkov_Ty89345
Гост



ПисанеЗаглавие: Температура в гъбарника с печурки   Чет 14 Ное 2013, 13:40

За да се развие мицела на култивираната печурка, субстрактът трябва да има температура 29-30 градуса. При температура 35 градуса той погива. Оптималната температура на въздуха в гъбарника в периода на плодоносене трябва да бъде около 25 градуса.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Petya_Tan.956
Гост



ПисанеЗаглавие: Скорост на нарастване на печурката   Чет 21 Ное 2013, 14:15

Нарастване на плодните тела при култивирана печурка става за 7-20 дни в зависимост от температурния режим в гъбарника.
Върнете се в началото Go down
Misho_78.Tanc
Гост



ПисанеЗаглавие: Мицел за печурки   Сря 27 Ное 2013, 23:23

Посадъчен материал за отглеждане на култивирани печурки е мицел, който се отглежда и произвежда в специални лаборатории, от които може да си закупувате нужоното Ви количество, според площите, с които разполагате.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Svetla_Nazar.945an
Гост



ПисанеЗаглавие: Светлина за отглеждане на печурки   Нед 08 Дек 2013, 17:10

Светлина при отглеждане на култивирани печурки не е необходима и дори е вредна, понеже затопля въздуха и намалява относителната му влажност, а отделно стимулира и развитието на неприятели.
Върнете се в началото Go down
Tenka_Dene.76dv
Гост



ПисанеЗаглавие: Топлина при отглеждане на печурка   Пон 16 Дек 2013, 22:51

При отглеждане на двуспорова (зимна) печурка, оптималната температура на компоста за прорастване на мицела трябва да е 22-26 С, а температурата на въздуха в гъбарника за плодообразуване трябва да е 16-20 С.

При отглеждане на четириспорова (лятна) печурка, оптималната температура на компоста за прорастване на мицела е 20-30 С, а температурата на въздуха в гъбарника за плодообразуване е 25 С.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Katerina_Koce.va
Гост



ПисанеЗаглавие: Хранителна среда - компост за гъби   Пон 30 Дек 2013, 14:49

За отглеждане на култивирани печурки хранителната среда е компост, съставен от конски тор, примесен със слама (вместо слама може да се използва още и грубо сено, какалашки, царевичак, ленени отпадъци от промишлеността, градински отпадъци, дървени стърготини, борови кори и други), гипс или варовик (20 кг/т конски тор), азотни торове, суперфосфат, калиева сол, микроелементи.

Компост може да си закупувате в готов вид за ползване, а в последствие, когато усвоите добре производството и създадете необходимите условия и предпоставки, да си го произвеждате самостоятелно. Но за това трябва добре да познавате технологията и съставките му. Неправилните съставки може да провалят реколтата Ви от печурки.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Valeri_Gan.df8g97ev
Гост



ПисанеЗаглавие: Видове помещения за гъбарници   Сря 15 Яну 2014, 00:48

Съществуват редица готови и годни за използвани помещения от селско стопански постройки, военни съоръжения и такива за различни стопански дейности, които са подходящи за отглеждане на култивирани печурки.

Подземни помещения, особено бункери, изби и др. подобни.
Надземни помещения, особено обори, стари казарми.
Оранжерии.
Сезонни гъбарници, особено сушилни и др. подобни помещения.
Сезонни гъбарници, особеноплодохранилища.

Това са само някои идеи в това направление, от които може да се възползвате, при положение, че имате необходимото желание и познания да култивирате печурки за консумация и продажба. Много помощ по отношение организацията на съществуваща изба с оглед превръщането й в гъбарник, може да Ви окаже Ръководство 0027 - вижте офертата по-горе.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Oleg_Petrasg.7fkov
Гост



ПисанеЗаглавие: Подземни помещения и обекти   Нед 26 Яну 2014, 04:13

Според изискванията за отглеждане на култивирани гъби, редица подземни помещения са особено подходящи за оборудване като гъбарници. Такива са:
- бивши каменни кариери,
- минни галерии,
- скривалища,
- бункери,
- изби под частни постройки,
- подземни помещения в обществени постройки.
Някои подобни обекти и сгради са изоставени от дълго време и възможността да бъдат превърнати в гъбарници, може да им предаде нов живот и предназначение.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petya_Manol.065fov
Гост



ПисанеЗаглавие: Добиви от култивирана печурка    Вто 04 Фев 2014, 18:32

Ако вземем за критерий една полиетиленова торба с мицел, то можем да очакваме от нея добив от около 1,7-1,8 кг прясна култивирана печурка. На тази база може да направите приблизителна сметка за цялата площ, с която разполагате, като изчислите не площа на помещението, а тази на стелажите.

Вземете приблизителните размери на една торба и на тази база определете колко торби може да поместите едновременно върху всички стелажи. Така ще направите и приблизителна оценка на добива, който може да очаквате от Вашето помещение, за едно зареждане с мицел.

Възоснова на тези данни, може да направите преценка за ефективността от добивите, които очаквате от отглеждането на култивирана печурка, във Вашия конкретен случай. Още веднъж, с уговорката, че това е приблизителна сметка.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Marina_Penche.5va
Гост



ПисанеЗаглавие: Прорастване на мицел   Пет 14 Фев 2014, 15:19

За прорастването на мицела на четириспоровата печурка, температурата на компоста трябва да е 28 до 32 градуса С, а за плодовете около 25 градуса на въздуха в гъбарника. Този вид не е подходящ за отглеждане по индивидуална технология, за каквато предимно става дума в тази тема.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Geno_Vasil.8976ev
Гост



ПисанеЗаглавие: Влажнаст в гъбарника за печурки.   Сря 26 Фев 2014, 01:01

Печурката предявява големи изисквания към влажността на хранителната среда и въздуха в гъбарника. По време на прорастване на мицела трябва да се поддържа:
- влажност на компоста 60-65%;
- влажност на въздуха - над 90%.

През периода на плододаване на печурките трябва да се поддържа:
- влажност на хранителната среда - най-малко 50-55%.
Резките колтакования на температурата и на съдържанието на влага във вьздуха в гъбарника са вредни за производството на печурка.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Cenka_Vele.8976va
Гост



ПисанеЗаглавие: Нужен ли е чист въздух в гъбарник при отглеждане на култивирани печурки?   Пон 10 Мар 2014, 23:25

Чист въздух в гъбарника за отглеждане на печурки е необходимо да бъде не само осигурен, но и гарантиран. Той е съществено необходим за печурката по време на плодообразуването. В тази връзка трябва да се знае, че печурката не понася:
- повишаване концентрацията на въглероден двуокис над 0.2 обемни процента — иначе това води до влошаване качеството на плодните тела и дори до спиране на плодообразуването;
- силно и особено сухо въздушно течение, което изстудява или затопля гъбарника, изсушава въздуха, напуква плодните тела или спира плодообразуването;
- амоняка и силните газове;
- пушекът.
Създайте нужната вентилация в гъбарника, така че да осигурите горните изисквания при култивираното отглеждане на печурки, при положение, че разчитате на максимална отдаденост на вложените средства и реализирането на прилична печалба. Не оставяйте неща на случая и „ако стане“ или „каквото стане“.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Tenko_Pecin.986ov
Гост



ПисанеЗаглавие: Хранителна среда за отглеждане на печурка.    Пон 24 Мар 2014, 21:54

За отглеждане на печурка като хранителна среда се използва специално подготвения, полуразложен конски тор. Основно значение за храненето на печурката имат въглехидратите /целулоза, хемицелулоза и лигнин/. От азотните съединения печурката оползотворява много добре белтъчините, пептоните, аминокиселините и амониевите соли.

Абсолютно необходими за развитието на печурката са елементите калий, магнезий, сяра, фосфор, желязо и калций. Всички посочени елементи трябва да бъдат в определено съотношение в хранителната среда, за да се осигури получаването на висок добив. Оптималната химична реакция на хранителната среда за печурка е близка до неутралната - /ph 6.5 до 7.5/.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Корект-73
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно   Чет 16 Окт 2014, 17:55

Използваният компост, след последното обиране на печурките, е прекрасен органичен тор за картофи, домати, краставички и други зеленчукови култури.
Най-добре е да се внася в почвата през есента при основната обработка на почвата.
Върнете се в началото Go down
parf3456
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно   Нед 02 Ное 2014, 22:52

Когато се пристъпва към отглеждане на култивирани печурки, се преминава през два основни етапа:
- приготвяне на компоста и
- отглеждане на гъбите.


Мицелът се закупува от специализирани лаборатории за неговото производство и част от технологията за приготвяне на компоста е той да бъде смесен с него по подходящ начин.
Върнете се в началото Go down
Ка-Амо-4
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно   Чет 13 Ное 2014, 13:30

Защо да приготвяме компост?


За разлика от висшите растения, печурките не могат да си "приготвят" храна. Те се хранят с готови органични вещества, които по своите параметри и качество трябва да са подходящи именно за печурки.


Среда за обитаване и хранене за тези гъби е компоста, който се подготвя по специална технология. Успехът в отглеждането на култивирани печурки на 70% зависи от качеството на приготвения компост.


Приготвянето му ръчно е доста трудоемък процес, изискващ определени навици и знания.
Върнете се в началото Go down
Пентиро-34
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно   Пет 28 Ное 2014, 14:08

Подходяща за компост слама е тази от пшеница или от ръж. Другите видове - овес, ечемик, е по добре да не се използват, тъй като сламата от тези култури е слаба, което се отразява негативно на компоста.


Сламата трябва да е суха, без плевели (допускат се само в малки количества). Нежелателно е да има плесинясали участъци. -
Върнете се в началото Go down
 

Ръководство 0027 - Култивирани печурки - агротехнология за отглеждане и производство надомно

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. ::  :: -
Създайте нова тема   Напишете отговор
Free forum | © phpBB | Free forum support | Връзки | Report an abuse | Free blog